DENİZLİ / PAMUKKALE - İstiklal Fitnat-Ahmet Engin İlkokulu

Okulumuzda yürüttüğümüz PIKTES + Projesi'nin temel amacı, yabancı çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine ve sosyal uyumlarına katkı sağlamaktır.

Okulumuzda yürüttüğümüz

PIKTES + Projesi'nin temel amacı, yabancı çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine ve sosyal uyumlarına katkı sağlamaktır. Bu kapsamda, yabancı nüfus yoğunluğu yüksek 29 proje ilinde yabancı çocuklar için örgün eğitim sisteminde (okul öncesi eğitimden ortaöğretim sonuna) kayıt, okula devamlılık ve bir üst kademeye geçişi arttırma amaçlarında Millî Eğitim Bakanlığının çabalarını desteklemek de Proje'nin özel amaçları arasında yer almaktadır.

PROJENİN GENEL HEDEFİ

PIKTES + Projesi'nin hedefi yabancı nüfus yoğunluğu yüksek 29 proje ilinde ev sahibi topluluk için eğitim kalitesi korunurken, yabancı çocukların kamu eğitim sistemine (okul öncesinden ortaöğretim sonuna) başarılı bir şekilde entegre edilmesine katkı sağlamaktır.

12-03-202412-03-202412-03-202412-03-2024

Yayın: 12.03.2024 - Güncelleme: 12.03.2024 09:34 - Görüntülenme: 128