DENİZLİ / PAMUKKALE - İstiklal Fitnat - Ahmet Engin İlkokulu

12-03-2024

A.          RESİM DALINDA

Konusu: 23 Nisan’ın tarihî arka planı ve coşkusunun hissettirdiklerinin resim olarak ifade edilmesi

Yarışma şartları:

1.      Yarışmanın hedef kitlesi resmî ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerdir.

2.      Resimler sınıf ortamında görsel sanat öğretmenin veya sınıf öğretmeninin gözetiminde yaptırılacaktır.

3.      Her yarışmacı yarışmaya yalnız bir resimle katılacaklardır.

4.      Resimler 35x50 cm ölçülerinde resim kâğıdına yapılacaktır.

5.      Her türlü resim tekniği ve boya malzemesi serbesttir. (Sulu boya, pastel boya, yağlı boya, kuru boya, guaj boya vb.)

6.      Kırışmış ve yıpranmış resimler kabul edilmeyecektir. Bu nedenle Bakanlığımıza gönderilecek eserlerin ambalajlanmasında köpük kullanılarak resmin zarar görmesi engellenecektir.

7.      Resimler, sadece paspartulanarak iki mukavva arasına katlamadan, buruşturmadan ve rulo yapılmadan paketlenip Bakanlığımıza gönderilecektir.

8.      Resmin ön yüzüne kesinlikle hiçbir bilgi yazılmayacak ve her yarışmacı eserinin arka yüzüne “9. A. RESİM DALINDA”nın “j” bendindeki etiket formatına uygun olarak; ilini, ilçesini, öğrencinin adı soyadı, sınıfı ve cinsiyeti ile okulun adı, adresi ve telefon numarası 14 punto ile bilgisayarda yazılacaktır.

9.      Tüm öğrenciler için Katılım Formu ve Taahhütnamede (Ek-2), Açık Rıza Onayında (Ek-3) ve Veli Muvafakat Belgesinde (Ek-4) yer alan veli izin onayı bölümlerinin doldurulması ve veli tarafından imzalanması zorunludur.

10.  Eserlerin etiketlenmesi aşağıda belirtilen “etiket”  formatına göre yapılacaktır.

İLİ

İLÇESİ

Öğrencinin:

Adı ve soyadı:

Sınıfı

Cinsiyeti

Okulun:

Adı

Adresi

Telefon No:

11.  Teslim tarihinden sonra Bakanlığımıza ulaşan resimler değerlendirmeye alınmayacak ve postadan doğabilecek gecikmeden dolayı Bakanlığımız sorumlu tutulmayacaktır.

12.  Eserler incelenirken;

·                Kompozisyon (amaca uygunluğu) 25 puan,

·                Renklendirme (kullandığı boyanın tekniğini kullanılabilirliği) 25 puan,

·                Yaratıcılık (konuyu özgün olarak işleyebilmesi) 25 puan,

·                Temizlik ve düzen (çerçeve düzeni, kâğıdın temizliği) 25 puan olmak üzere değerlendirme yapılacaktır.

B.           ŞİİR DALINDA

Konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhunun, anlamının ve manasının şiirle uygun olarak ifade edilmesi.

Yarışma şartları:

1.      Yarışmanın hedef kitlesi resmî ortaokullar ve imam hatip ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerdir.

2.      Yarışmaya katılacak şiirler (A4) dosya kâğıdı formatına uygun olmak ve iki sayfayı geçmeyecek şekilde 12 punto büyüklüğünde bilgisayarla veya okunaklı el yazısı ile yazılacaktır.

3.      Eserler şeffaf poşet dosyalara yerleştirilecektir.

4.      Kırışmış, lekelenmiş ve yıpranmış eserler kabul edilmeyecektir.

5.      Teslim tarihinden sonra Bakanlığımıza ulaşan eserler değerlendirmeye alınmayacak ve postadan doğabilecek gecikmeden dolayı Bakanlığımız sorumlu tutulmayacaktır.

6.      Yarışmaya katılacak öğrenciler şiirlerini kaleme alırken kendi bilgi, duygu ve düşüncelerini işleyeceklerdir. Öğrencilerin eserleri, sosyal bilgiler öğretmeni veya Türkçe öğretmenleri gözetiminde ders ortamında yazdırılacaktır.

7.      Tüm öğrenciler için Katılım Formu ve Taahhütnamede (Ek-2), Açık Rıza Onayında (Ek-3) ve Veli Muvafakat Belgesinde (Ek-4) yer alan veli izin onayı bölümlerinin doldurulması ve veli tarafından imzalanması zorunludur.

8.      Eserler incelenirken değerlendirme ölçütleri aşağıdaki gibi olacaktır:

Değerlendirme Ölçeği

Temanın işlenişi

20 puan,

Türkçe ve dil bilgisi kuralları

20 puan

Konuya hâkimiyet

20 puan,

Ses unsurlarını ve hecede bulunan bazı özellikleri şiirin içine başarı ile koyma

Şiirinderinliği ve etkileyiciliği

20 puan

olmak üzere değerlendirme yapılacaktır.